Hvorfor fredagen vår ikke er sort

Hvorfor fredagen vår ikke er sort

Handledagen Black Friday har fått fotfeste i Norge, men også stadig økende motstand, både fra kunder som motsetter seg konsumerismen og butikker som taper på salget.

For vår egen del kommer vi heller ikke i år til å være med på Black Friday. Hele "greia" vår er å levere kvalitetsprodukter som du kan ha én av i flere år i stedet for å bruke og kaste mange, derfor er vi dårlig plassert til å delta i slike kjøpefester.

Som en liten faghandel av i hovedsak europeiske produkter har vi heller ingen varer vi kan dumpe med tap for å lokke kunder. Noen av plaggene våre importerer vi for eksempel kun en håndfull av. I stedet setter vi prisene våre så like produsentenes pris som mulig, noe som gjør at vi heller ikke har noen kunstig høy pris å rabattere ned på dager som Black Friday. Slik vi ser det er dette både billigere over tid og mer realt for alle parter.

På klær har vi samme policy som butikker har hatt i uminnelige tider: Det er to kolleksjoner i året, og når den nye kolleksjonen kommer tar vi et salg på den gamle. Det er ikke mange som trenger skjorts i november, og det ligger alltid igjen i alle fall én når sesongen er over. Da er det jo bedre at denne kan glede noen som kan ha den i skapet til neste sommer enn at den skal ligge og støve hos oss. Dette er med andre ord reelle salg med et konkret formål.

Det er ingenting galt i å ville kjøpe ting på tilbud, tvert i mot er det lurt! Det er opp til hver butikk å vurdere hvilke tilbud man kan gi, og for vår del gir ikke Black Friday mening.

 

Vennlig hilsen,

Alle oss på Dapper

(Nesten) hele Dapper-familien

Back to blog