Hold varmen i vinter

Hold varmen i vinter

Brått var vinteren her og kulda klar til å kaste seg over enhver udekket hals og fingertupp. Da er det lurt å friske opp garderroben med litt tilbehør! Her følger noen tips til essensielt vinterutstyr som holder deg komfortabel med stil.

Soulland Villy beanie

Soulland Villy lue i merinoull

Det er ikke morsomt å fryse på ørene! Denne luen fra danske Soulland er laget av et dobbelt lag myk merinoull, som er mykere og mer tøyelig enn vanlig saueull. Luen er strikket som ribbestrikk, som øker tøyeligheten enda mer og gir en fin passform som holder fasongen bra etter vask. Du kan enten ha den tett på hodet og brette opp kanten, eller ha bruke den som en lang beanie.

Soulland Villy er strikket i Portugal og kan fåes i fargene sort, blå, burgunder, mørkegrønn og rosa. Denne luen er en del av vårt grunnsortiment og er en favoritt hver vinter.

Dr. Martens 1460 Orleans WP støvler

De originale Dr. Martens-støvlene har nå blitt lansert i såkalt Orleans-skinn, og vi har selvfølgelig sikret oss noen par. Dette er tykt, uspaltet kuskinn som er grundig satt inn med voks for å holde vannet ute i enda større grad enn andre Dr. Martens. Føttene holdes også tørre av Goodyear-welten: Sålen er randsydd til overdelen med en egen rand, som i dette tilfellet krabber opp langs kanten og holder vann og søle ute av skjøten.

Selve lesten er Dr. Martens opprinnelige støvel, introdusert i 1960 som en forbedret militærstøvel og siden megapopulær blant alt fra punkere til arbeidsfolk. Velg en størrelse som har plass til tykke sokker, for eksempel Red Wings ypperlige merinoullsokker!

Special Lemon skjerf i merinoull

Mykt ullskjerf fra Special Lemon

Skjerf er kanskje det viktigste du kan ha for å holde deg frisk i kuldegradene. Det er en myte at kulda i seg selv gjør deg forkjølet, men rhinovirusene som står bak de fleste typer forkjølelse trives best i lave temperaturer. Siden luftveiene drar inn kald luft på vinterstid er det særlig viktig å holde seg varm på halsen. Det løser du elegant med dette nydelige skjerfet fra norske Special Lemon, som finnes i grått eller sort

Skjerfet er laget av ren merinoull fra Australia. Ull fra merinosauen har tynnere, mykere fibre som kan veves tettere og dermed bli utrolig mykt, i tillegg til at det klør og fliser mindre (veldig viktig på halsen!). Skjerfet er vevd for hånd på gammeldagse vevstoler i den indiske provinsen Kullu, som er kjent for å lage Indias beste sjal og skjerf. Veveriene er eid og styrt av arbeiderne selv og sikrer inntekter for kvinner og menn i området.

Akkurat dette skjerfet er lett og kompakt, noe som passer best for deg som legger skjerfet i løkke eller skal holde deg i aktivitet med så få flagrende gevanter som mulig, gjerne kombinert med en bomber eller kort jakke. Vi har også tykkere og lengre utgaver som passer supert til store vinterfrakker! 

Hestra Andrew hansker

Deilige hansker til vinteren.

Nordmenn flest kjenner kanskje Hestra best for skivantene deres, men denne svenske hanskemakeren har også laget elegante skinnhansker siden stiftelsen 1936. Hansker fra Hestra er valget for deg som vil ha italiensk stil kombinert med skandinavisk værfasthet.

Hestra Andrew er vår favoritt for høst og vinter: Denne modellen er laget av nord-amerikansk hjorteskinn, som er mykt, tett og slitesterkt, og i tillegg har en fin, smått knudrete tekstur. Hansken er fôret med vevd, italiensk ull som holder hendene varme ned til fem minusgrader. Andrew er tradisjonelt sydd: Mesteparten av hansken er sydd av ett stykke skinn hvor baksiden av fingrene overlapper, mens innsiden av fingrene er sydd sammen på innsiden. Dette kalles gjerne halv-pique og gir en ryddig fasong på håndbaken og samtidig et kantfritt grep på innsiden. Den elastiske sømmen i bunn gjør det lett å få hanskene på og av.

Finnes i lysebrun og sort farge. Vi anbefaler brune hansker til lyse og jordfargede jakker og sorte hansker til mørke eller kjølige farger.

Ursa Major Fortifying Face Balm

Ursa Major Fortifying Face Balm

Vinterluften er tørr på våre breddegrader, så her gjelder det å verne huden. Særlig ansiktet er utsatt. En god fuktighetskrem hindrer huden i å tørke ut, slik at den bevarer tøyeligheten og eldes saktere.

Ursa Major lager én av våre absolutt beste fuktighetskremer. Denne lille amerikanske bedriften bruker naturlige og i størst mulig grad økologiske ingredienser, og er helt frie for potensielt skadelige stoffer. Fortifying Face Balm har en mild duft av blant annet bjørk og lavendel i stedet for påtrengende parfyme. Den er meget drøy i bruk og trekker raskt inn i huden uten å etterlate hvitt belegg eller glans. Dette er en relativt lett fuktighetskrem, dersom du er plaget med ekstra tørr hud anbefaler vi en fetere type.

Back to blog