Libertine-Libertine AW17: Radikal eleganse

Libertine-Libertine AW17: Radikal eleganse

København-baserte Libertine-Libertine har i løpet av fire år gått fra å være blant de snodigere merkene vi fører til å bli en av våre absolutte grunnpillarer. Er det nordmenn som har blitt sprekere eller danskene som har blitt modnere?

Libertine-Libertines høstkolleksjon tyder på begge deler. Fargepalletten er en blanding av toffee-myke gråtoner og glassklare primærfarger, og snittene gjør ellers formelle plagg ledige og avslappede. Kolleksjonen sparker i mange ulike retninger, men er likevel umiskjennelig Libertine-Libertine.

- Vi har latt oss inspirere både av 1960-tallets Paris og tidlig 1990-tallets Malibu. De estetiske kollisjonene er bevisste, sier Rasmus Bak, én av merkets tre grunnleggere.

Libertine-Libertines signatur er å bruke europeiske tekstiler fra øverste hylle i utradisjonelle sammenhenger. Høstkolleksjonen er intet unntak, med blant annet baseballcapser i ull og skjorter i myk bomullsflanell.

- Vi tok noen mer radikale beslutninger med tanke på strikketøy, generelle materialvalg og kombinasjoner i stylingen, sier Rasmus.

- Det hele er mer satt på spissen, kan man si, og jeg synes det er interessant hvor mange retninger man kan style denne kolleksjonen i. Fra stramt og cleant til eksperimenterende og outrert, med en grounge-følelse.

- Ett av høstkolleksjonens høydepunkter er de nydelige skjerfene. Er det et bevisst valg å gå tyngre inn i accessoirer?

- Ja, vi har noen "core pieces" som vi finner stor glede i å utvikle. Det kommer mange flere tilbehør fra oss neste år, hinter Rasmus.

Se utvalget her!

Back to blog