Pelago Airisto - eventyrsykkelen

Pelago Airisto - eventyrsykkelen

For noen er sykkeldrømmen en oppreist, urban sykkel à la Pelago Brooklyn. Andre ønsker seg noe som er litt lettere, har litt sportsligere komponenter og er mer egnet til tur i skog og mark. Da er Pelago Airisto det rette valget. Denne modellen kommer i tre varianter:

Pelago Airisto Outback

La oss ta et case og kalle henne Kristiane. Kristiane bor et stykke utenfor sentrum og skal opp to lange, bratte bakker på vei hjem fra jobb. I helgene skal hun handle og kanskje ta med barna på en tur langs grusveiene utenfor byen. Med den rette sykkelen kan hun gjøre alt dette uten å stå i bilkø eller lete etter parkeringsplass store deler av dagen.

Kristiane har vurdert litt ulike sykkelalternativer. Hun har ikke plass eller budsjett til en lastesykkel. En terrengsykkel eller hybridsykkel har ikke gode nok skjermer eller komfort til å komme tørrskodd og avslappet gjennom dagens gjøremål, mens en helt klassisk damesykkel blir for usprek for Kristiane.

Pelago Airisto Outback krysser av boks for boks det Kristiane ønsker seg i en sykkel. Den har en lett og solid ramme som kan bære hva som helst av last og trekke tilhenger, samtidig som den har den ettertraktede spensten og komforten som gode stålrammer gir. Sykkelen har 20 utvendige gir med et ekstremt lett førstegir (30x34t) som gjør oppoverbakkene til en lek. I tillegg har den kraftige hydrauliske skivebremser som gjør nedoverbakken trygg, selv i regnvær og snø. Dekkene har punkteringsvern og grusmønster som gir godt grep på turstien og lav rullemotstand på asfalt. Kombinert med et Pelago Commuter frontbrett og et barnesete kan Kristiane få dekket alle behov hun ønsker i én og samme sykkel. Familien vurderer til og med å ta neste sommerferie på sykkelsetet.

Pelago Airisto Street

Sprek bysykling med Pelago Airisto Street damesykkel.
Et annet tilfelle er Emilie. Hun skal sykle til og fra høyskolen hvor hun studerer, som er en solid avstand. I tillegg skal hun innom treningsstudio, venner og andre småærend. Emilie skal ikke ha med seg barn eller fullt så mye bagasje som Kristina, men ønsker seg likevel en rask sykkel som har bremser og gir som egner seg til bruk hele året. Valget faller på Airisto Street, som har nøyaktig samme ramme, bremser, hjul, styre osv. som Airisto Outback, men 9 utvendige gir for å holde betjeningen enkel og kostnaden nede. Med en Pelago Rasket og et Pelago Commuter bakbrett får hun med seg all slags last, og en Kryptonite sykkellås er trygg nok til å la sykkelen stå parkert utenfor kinoen.

Pelago Airisto Commuter

Sykle trygt i mørket med Pelago Airisto Commuter med dynamolykter.

På spesialbestilling tar vi også inn den siste varianten av Airisto - Airisto Commuter. På denne utgaven er det ikke spart på noe for helårspendleren: Innebygd girkasse med 8 gir som trenger lite ettersyn, dynamodrevne lykter foran og bak som gir kraftig lys med minimal motstand og samme ramme og hydrauliske bremser som Airisto Outback og Airisto Street.

NB: Airisto kommer også som herresykkel: Pelago Hanko Outback og Pelago Hanko Commuter. 

Back to blog