Pelago Brooklyn - allsidig eleganse

Pelago Brooklyn - allsidig eleganse

Pelago Brooklyn har vært vår mest populære sykkelmodell siden oppstarten, og det er lett å se hvorfor. Dette er en av de eneste damesyklene på markedet som kombinerer den oppreiste komforten, bagasjemulighetene og uanstrengte stilen til København-sykler med lav vekt, kvalitetskomponenter og mange nok gir til å takle alle bakkene i landet vårt.

De fleste av våre kunder har tidligere brukt en terrengsykkel eller hybridsykkel (mellomting mellom terrengsykkel og urban sykkel) til og fra ærend i byen og ønsker seg noe mer egnet til hverdagen. Alle som prøvekjører Brooklyn kommer tilbake med et stort smil, da den har

  • Langt mer oppreist sittestilling
  • Lettrullende 28"-hjul, kvalitetsdekk med punkteringsvern
  • Lavt innsteg
  • 8 gir innebygd i navet - du kan gire mens du venter på grønt lys
  • Vekt på under 15 kg
  • Feste til solid sykkelkurv, matchende bagasjebrett, rammelås og mye mer

Da vi valgte å importere finske Pelago fremfor øvrige "retro-sykler", var det først og fremst vekten og byggekvaliteten som imponerte oss. Andre merker vi undersøkte veide 21 kilo, var kun tilgjengelige med 3 gir eller var ekstremt lemfeldig bygd på en fabrikk i Asia. Vi prøvde blant annet et merke hvor felgene ble synlig slitt av bremsene etter bare noen runder rundt kvartalet! Dessverre regner endel større produsenter med at kunder som vil ha klassisk sykkel ser mest på fargen og mindre på de tekniske spesifikasjonene. Som aktive syklister syntes vi at hverdagssyklisten fortjente bedre!

Våre venner i Helsinki lager hver sykkel som en grunnplattform for personlig tilpasning. Standard på Brooklyn er heldekkende skjermer (i metall, ikke plast-lefse), sykkelstøtte, ringeklokke og buksevern på kranken. Deretter er valget ditt - vi fører bagasjebrett foran og bak i matchende farger, et utvalg sykkelkurver, sykkelvesker, kjedekasse, rammelås og sykkellykter. Stort sett ingen Pelago Brooklyn-er går like ut døren herfra. Dette er en filosofi vi har stor sans for - på sykler som skal holde seg i samme prisklasse med bagasjebrett, lykter, skinnholker o.l. inkludert blir det mindre penger til overs til gode hjul og sykkelramme, og det merkes. Vi og Pelago ønsker heller at kjernen i sykkelen - det som ikke kan byttes - er så gode som mulig, utover det konfigurerer du sykkelen etter eget ønske.

Alt dette gjør Brooklyn til en sykkel man gleder seg til å reise med, selv når turen går rett opp til Frysja for en badetur og piknik. Velg mellom tre farger: Sort, Helene Grey og vår egen farge: Dapper Red.

 

Back to blog