Red Wing til Dapper!

Red Wing til Dapper!

Jeg husker god mitt første par Red Wing. På en reise til Tyskland for tre år siden opplevde jeg plutselig at vinterskoene jeg hadde fra før overhodet ikke holdt mål. Ikke var de komfortable å gå lange avstander med, og ikke holdt de foten tørr. Etter bare én sesong hadde dessuten sålen på venstre sko begynt å glippe i fronten. Jeg bestemte meg for at i neste turbutikk skulle jeg skaffe meg noen ordentlige skinnstøvler.

Hvert eneste par blir sydd i Minnesota på gamlemåten.

Valget falt på Red Wing Blacksmith. Jeg hadde hørt at dette var de samme skoene arbeidsfolk i Nord-Amerika hadde brukt siden tidlig 1900-tall og lurte på om hypen kunne stemme.

Det ble med én gang klart at dette var fottøy i en annen liga enn jeg hadde hatt tidligere. Der de forrige støvlene mine bare hadde sålen limt fast til overdelen, var Red Wing sin såle sydd på gjennom en welt (skinnrand), slik at de ikke bare satt bedre fast, men også holdt vann og kulde ute i større grad. Sålen i seg selv var ikke simpelthen en tung klump gummi, men en relativt lett Vibram-enhet med både fint og grovt mønster. Den største forskjellen var likevel skinnet. De fleste typer lær er i realiteten ett eller flere lag som er spaltet av det originale skinnstykket og så slipt, enten for å fjerne urenheter eller for å spare kostnader. På mine nye sko hadde Red Wing derimot brukt hele tykkelsen av skinnet. Dermed er det tykkere, stivere og har flere sjatteringer i overflaten enn pensko - perfekt til røffe arbeidssko som skal tåle det meste. Red Wing garver sitt eget skinn i Minnesota og har dermed full kontroll over hele prosessen.

Vi er stolte over nå å kunne tilby disse fantastiske skoene til våre kunder. Vi fører kun de opprinnelige modellene fra Red Wing Heritage Collection, fra snertne Chukka til fôrede Ice Cutter. Siden det ikke gir mening å ha så fine sko uten å ta vare på dem, fører vi også Red Wings egne pleieprodukter. Vi håper du kan ha like mye glede av dem i like mange år som det vi selv har hatt.

Back to blog