Schnayderman's AW17: Skandinavisk letthet

Schnayderman's AW17: Skandinavisk letthet

Årets høstkolleksjon fra svenske Schnayderman's henter tung inspirasjon fra den myteomspunnede Lisa Fonssagrives-Penn - damen fra Uddevalla som på 1940-tallet ble verdens første supermodell og siden ble en blomstrende maler, skulptør og moteskaper.

Selv om hun beskjedent beskrev seg selv som "en bra kleshenger", var Fonssagrives-Penn fast inventar i Vanity Fair og Vogue i nær 20 år og var med sitt skarpe blikk rådgiver for datidens mest prestisjefylte motehus. I 1957 flyttet hun til Paris og gjenopptok kunstmalingen og skulptørvirksomheten fra ungdommen, og lanserte på samme tid sine første egne kleskolleksjoner.

Kunstneren Lisa Fonssagrives-Penn i sitt atelier.

Schnayderman's høstkolleksjon kjennetegnes av den samme, klare, enkle og uttrykksfulle fargepalletten fra Fonssagrives-Penns arbeider. Alle plagg har en tiltalende tekstur - fra krøllete lin til florlett poplin. Kolleksjonen er umiskjennelig preget av høst og vinter, uten å miste det lyse og lette uttrykket Schnayderman's er kjent for.

Som vanlig hos Schnayderman's er hovedfokuset skjorter med lange, smale snitt og førsteklasses materialer. Alle plagg lages i Europa.

Se utvalget her!

Back to blog