SS18: Kappa - østkanten slår tilbake

SS18: Kappa - østkanten slår tilbake

For den som har spilt fotball mellom blokkene på østkanten trenger Kappa ingen introduksjon - dette italienske merket har kanskje mer enn noen annen popularisert de atletiske hverdagsklærne vi er så svake for. Det er derfor med stor glede vi har fått Kappa inn i sortimentet!

Vårt håndplukkede utvalg går tilbake til Kappas velmaktsdager på 1990-tallet, da radioen spilte Blur og man kunne svi gummi i kameratens Ford Fiesta på vei til trening. Se spesielt Authentic Anniston jakke og Astoria Snap bukser!

Fra K til Kappa

Det originale Kappa-merket.

Historien om Kappa starter med undertøysprodusenten Maglificio Calzificio Torinese (MCT) i 1916 i Torino. For å understreke at tidligere kvalitetsproblemer var rettet opp, besluttet MCT i 1958 å merke plaggene sine med kvalitetsmerket "K - Kontroll". På italiensk heter bokstaven K Kappa og blant profesjonelle utøvere begynte ryktet å gå om at "Kappa-sokkene" er bedre enn konkurrentenes. MCT forstod at de hadde en vinner og registrerte det uformelle varemerket i 1967.

To år senere sveiper studentbevegelsen Italia og på universitetene erstattes dress og kjoler gradvis av sportstøy og hverdagsklær. Kappa blir et foretrukket merke, muligens hjulpet av merkets nye kjønnsnøytrale "Omini"-logo - en naken mann og kvinne sittende rygg mot rygg som støtter hverandre. Bildet ble opprinnelig tatt til en av MCTs badetøyskataloger.

Fetest på fotballbanen

På 1970-tallet involverer Kappa seg tett i fotball-miljøet. Som første italienske klesmerke blir de offisiell sponsor (i motsetning til å kun levere tøyet) for en fotballklubb - Torinos store sønner Juventus. Utover 1980- og 1990-tallet blir Kappa ett av Europas ledende sportsklesmerker, med sponsoravtale med blant annet A. C. Milan, Roma, Ajax og Barcelona.

Siden Kappa-klær er allsidige, komfortable og tungt brukt av datidens største fotballhelter, blir logoen et hyppig syn på arbeiderklasse-ungdom i drabantbyene på 1990-tallet, fra Saint-Denis til Stovner. Etter altfor lang tid i snobbenes skammekrok har denne stilen fått kredden den fortjener, så nå kan du nyte matbutikkens billigste halvliter på verandaen ikledd matchende Kappa-tracksuit med den aller beste samvittighet.

Back to blog