Sykkelhjelmer fra Brooks England

Sykkelhjelmer fra Brooks England

Nå trenger du ikke lenger kvi deg for å sikre hodet - nye sykkelhjelmer fra Brooks England gir trygghet uten å ødelegge stil eller frisyre. Under den elegante formen gjemmer det seg funksjon i verdensklasse - hjelmene er vindtunneltestet av BMW og produsert av bransjeledende Kask i Italia!

Erfaringen fra sykkelbutikken vår er at de fleste vurderer sykkelhjelm først når de får barn, når den personlige stilen allerede har blitt ofret på gulpeflekkens alter og sikkerhet kommer i høysetet. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor - de fleste sykkelhjelmer på markedet ser ut som en blanding av romskip og sveitserost, og kan ikke sies å matche verken en blå blazer eller en pen bysykkel. Det har Brooks, viden kjent for sine nydelige sykkelseter og vesker, sett seg nødt til å gjøre noe med.

Sykkelhjelmene kommer i to varianter: Sportsmodellen Harrier og bymodellen Island.

Harrier er bygd over samme lest som hjelmene som brukes i Tour de France, hvor støtabsorberende EPS-skum er støpt direkte inn i plastskallet for å sikre lavest mulig vekt. Fasongen er nøye utformet for å holde luftmotstanden minimal. Hodebåndet er Kasks toppmodell, som kan stilles i omkrets, høyde og vinkel for å passe perfekt til alle hodefasonger. Dette er hjelmen for deg som sykler fort og lenge, og gjerne skal ha samme hjelm til pendling som til trening.

Brooks England Harrier sykkelhjelm

Brooks England Harrier sykkelhjelm

Brooks England Harrier sykkelhjelm

Island er en kraftigere hjelm til hverdagsbruk, som har et helt annet luftesystem: I stedet for luftehull er den forsynt med en ventilspalte i front og bakkant, slik at kjølende luft hele tiden strømmer over hodet, omtrent som i et PC-kabinett. Uten en myriade luftehull kan hjelmen bygges mer solid og aerodynamisk, samtidig som den får et renskårent design. Dette er ganske sikkert den mest aero, urbane sykkelhjelmen i verden! Siden innsiden av hjelmen løper uavbrutt av hull og kanaler forpurrer Island frisyren langt mindre enn andre sykkelhjelmer.

Brooks England Island sykkelhjelm

Brooks England Island sykkelhjelm

At dette er italiensk håndverk av første klasse merkes umiddelbart på begge modeller. Skallet fortsetter rundt kanten mot innsiden, slik at man ikke ser isoporaktig EPS-skum noe sted. Remmene løper gjennom selve hjelmen istedet for å henge fast i fislete plastklips. Fargene er behagelige og utsiden matt, slik at man ikke straks ser riper eller fettflekker.

Som en av de beste på Brooks i Europa fører vi alle farger av begge modeller, i alle størrelser! Se utvalget her.

Brooks England sykkelhjelm og ryggsekk

Back to blog