Hvordan velger vi ut klærne vi selger?

Hvordan velger vi ut klærne vi selger?

Noen ganger blir vi spurt om hvordan vi velger ut klærne vi selger. Dette foregår stort sett på messer eller i showrooms. Som frittstående butikk eid av et par kamerater kan vi for det meste ta inn det vi liker. I fjor reiste vi til Tokyo, Paris og København, denne sesongen var vi i Berlin og Paris. Selv om vi har en del faste merker vi jobber med, så er dette også en god mulighet til å oppdage nye. I Japan i fjor kom vi blant annet over Still by Hand.

De fleste forbinder nok Paris Fashion Week og lignende moteuker med runway-shows og glamorøse fester. I realiteten, i alle fall for oss, handler det heller om å finne den riktige kombinasjonen av Excel-budsjetter og plukke ut det vi liker (og tror dere også vil like). Det er mange møter og mye jobb, men også en mulighet for å treffe kolleger og få inspirasjon.

Nesten alt av klær vi selger må velges ut et halvår i forveien. Vi reiser på messer eller til leverandørenes showrooms for å se på prøver av hva som kommer. Utifra et vanligvis ganske stort utvalg av plagg, velger vi så ut hva vi vil ta inn, samt hvor mange av hver. Når leverandøren har fått inn ordre fra alle butikkene de selger til går klærne i produksjon. Stort sett produseres det kun så mye som leverandørene har fått ordre på. Dermed er det vanskelig for oss å få inn mer av et plagg når det først går tomt og det er viktig at vi planlegger nøye. Vær derfor tidlig ute dersom du ser noe fint hos oss i starten av ny sesong, det er ikke sikkert vi kan skaffe mer :)

 Peter fra Libertine-Libertine

Peter fra Libertine-Libertine.

Libertine-Libertine

Libertine-Libertine

Libertine-Libertine

Noe av det som kommer fra Libertine-Libertine til høsten.

Brooks

Brooks England

Veja

Noe av det som kommer fra Veja.

Grind London

Grind London

Livid Jeans

Livid Jeans

Bowling

Ferdig med møtene i Berlin.

Brooks England

Brooks var også på plass i Paris.

Soulland

Soulland

Soulland

Noe av det som kommer fra Soulland til høsten.

MAN Paris

Bleu de Paname

Bleu de Paname leverer som vanlig!

Goetze

Sissi og Lars fra tyske Goetze.

Back to blog